Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στην ΚΑΤΑΛΗΨΗ του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ της ΑΘΗΝΑΣ


Σε κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου έχουν προχωρήσει οι συμβασιούχοι του Δήμου για να μην περάσουν οι απολύσεις, διεκδικώντας μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πρόκειται για 2500 εργαζόμενους, σχεδόν το 30% των εργαζόμενων του Δήμου της Αθήνας που η νέα δημοτική αρχή θέλει να απολύσει στα πλαίσια των περικοπών που επιβάλλει το μνημόνιο και ο Καλλικράτης.
Οι απολύσεις των συμβασιούχων θα διαλύσουν σχεδόν όλες τις υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας αφού οι συμβασιούχοι αποτελούν το 30% στα βρεφοκομεία, το 25% στην καθαριότητα, το 90% στα ΚΕΠ, το 43% στον οργανισμό νεολαίας και άθλησης κλπ. Το να περάσουν οι απολύσεις θα σημάνει ότι χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους και θα προστεθούν στις ήδη τεράστιες λίστες των ανέργων και ταυτόχρονα θα σημάνει την χειροτέρευση όλων των δημοτικών υπηρεσιών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που μένουν στο δήμο της Αθήνας. Αν περάσουν οι απολύσεις, θα κλείσουν βρεφοκομεία και παιδικοί σταθμοί, θα γεμίζουν με στοίβες σκουπίδια οι φτωχογειτονιές, θα υποβαθμιστούν ακόμη περισσότερο οι υπηρεσίες και οι γειτονίες μας.
Η κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας είναι ένα κάλεσμα προς όλους τους συμβασιούχους να καταλάβουν όλα τα δημαρχεία διεκδικώντας την μονιμοποίηση τους. Γιατί αυτή η κατάσταση, δεν περιορίζεται μόνο στο δήμο της Αθήνας. Σε όλους τους δήμους της Ελλάδας, πάνω από 35.000 συμβασιούχοι κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση αφού οι δήμοι βρίσκονται στην χειρότερη στιγμή τους. Με το μνημόνιο έχει περιοριστεί δραματικά την χρηματοδότησή τους και ο Ραγκούσης προσπαθεί να επιβάλλει ότι θα «εξυγιανθούν» οι δήμοι σε βάρος των εργαζόμενων που δουλεύουν σε αυτούς και σε βάρος των δημοτών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες που εξασφαλίζουν αυτοί οι εργαζόμενοι.
Η κυβέρνηση και οι δήμαρχοί που στηρίζουν την πολιτική της όπως ο Καμίνης, είναι προκλητικοί. Από τη μία απολύουν εργαζόμενους γιατί δεν υπάρχουν χρήματα και από την άλλη δίνουν άλλα 30 δις ευρώ στους τραπεζίτες σαν εγγυήσεις. Από την μια λένε ότι δεν έχουν λεφτά, όμως από την άλλη συμμετέχουν στον πόλεμο στην Λιβύη που δολοφονεί και καταπνίγει την αραβική επανάσταση και κοστίζει εκατομμύρια ευρώ, που τα παίρνει από τους μισθούς, τις συντάξεις, τα σχολεία μας, τις δουλειές μας. Πρέπει να πάρουν από παντού το μήνυμα με κλιμάκωση των αγώνων, ότι τα μέτρα του Μνημονίου δεν θα περάσουν.
Να απαιτήσουμε την διαγραφή του χρέους από τις τράπεζες. Αντί να ψάχνουν το πόσους θα απολύσουν και το τι θα πουλήσουν από τη δημόσια περιουσία για να βρουν 50 δις μέσα σε τρία χρόνια, να αρνηθούμε να πληρώνουμε 1 δις κάθε βδομάδα στους διεθνείς και ντόπιους τραπεζίτες για το χρέος. Έτσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα χαθούν άλλες θέσεις εργασίας αλλά και οι υπηρεσίες που όλοι έχουμε ανάγκη.
Οι Κατάληψη στο Δημαρχείο του Δήμου της Αθήνας έχει την ανάγκη της στήριξης από όλη την εργατική τάξη. Είναι ένας αγώνας που συγκρούεται με την καρδιά της πολιτικής του μνημόνιου, και μπορεί να γίνει η σπίθα που θα βγάλει στους δρόμους όλους τους συμβασιούχους που διεκδικούν μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και όλους τους εργαζόμενους που συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης. Τώρα είναι η στιγμή να γίνει αυτό, μια που στην σύνοδο κορυφής στις 25 Μαρτίου κυβέρνηση και ΕΕ αποφασίζουν το νέο «σύμφωνο για το ευρώ» που θα προσπαθήσει να επιβάλλει ένα νέο κύκλο θυσιών για όλους τους εργαζόμενους.
Σε κάθε χώρο δουλειά, σε κάθε σωματείο χρειάζεται να βγουν ανακοινώσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης στην κατάληψη του δημαρχείου της Αθήνας και του αγώνα των συμβασιούχων. Ομάδες εργαζόμενων χρειάζεται να οργανώνουν επισκέψεις στο κατειλημμένο δημαρχείο για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στους καταληψίες.
Όμως χρειάζεται να προχωρήσουμε και ένα βήμα παρακάτω. Να διεκδικήσουμε απεργίες και στάσεις εργασίας συμπαράστασης στην κατάληψη του δημαρχείου. Ήδη στις 30 Μαρτίου, οι εκπαιδευτικοί προχωράνε σε 24ωρη απεργία ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των σχολείων που είναι η εφαρμογή του Καλλικράτη στην εκπαίδευση. Το ίδιο και οι Νοσοκομειακοί γιατροί που και αυτοί απεργούν στις 30 Μαρτίου. Καλούμε κάθε συνδικάτο εκείνη την ημέρα να προχωρήσει σε κινητοποίηση αλληλεγγύης δένοντας τα δικά τους αιτήματα με τον αγώνα των συμβασιούχων του δήμου της Αθήνας. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων οργανώνει αυτήν την καμπάνια αλληλεγγύης στους συμβασιούχους του δήμου της Αθήνας και σε καλεί να την οργανώσουμε μαζί.Έτσι ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε και να σπάσουμε την πολιτική των απολύσεων και των περικοπών που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Για να ανοίξουμε το δρόμο να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι για την κρίση αλλά οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες που τη δημιούργησαν.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΗΣΑΠ




Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, οι καθαρίστρες του ΗΣΑΠ πραγματοποίησησαν 24ωρη απεργία την Δευτέρα 21 Μάρτη και απεργιακή συγκέντρωση στον σταθμό Αττικής, μετά την απόφαση που πήρε το σωματείο τους, το Ανεξάρτητο Σωματείο Εργαζόμενων στην Καθαριότητα. Αιτία είναι ότι η εργοδοσία της ΟΙΚΟΜΕΤ (αυτοί που πήγαν να δολοφονήσουν την Κούνεβα) χρωστάει στους εργαζόμενους τους μισθούς του Γενάρη και του Φλεβάρη, παρόλο που τα χρήματα τα έχει πάρει απο τον ΗΣΠ. Προφανώς ο Οικονομακης, ρίχνει τα χρήματα των εργαζόμενων στην καθαρίοτητα στις νέες του επενδύσεις (τρία εργοστάσια ανακύκλωσης) και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους των 400 και 500 ευρώ.
Αυτή είναι η συνέχεια των προκλήσεων της ΟΙΚΟΜΕΤ αφού στις 30 Δεκέμβρίου απέλυσε σχεδόν 100 εργαζόμενους με δικαιολογία ότι του το ζήτησε ο ΗΣΑΠ.
Η ουσία όμως είναι ότι το σωματείο έχει καταφέρει να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά απεργία στον χώρο και μάλιστα πολύ πετυχημένη. Και αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι. Η εργοδοσία έδωσε την υπόσχεση ότι μέχρι την Πέμπτη θα βάλει στην τράπεζα τα χρήματα που χρωστάει. Η απόφαση όμως των εργαζόμενων είναι ότι αν δεν μπούν τα χρήματα μέχρι την Πέμπτη, θα κλιμακώσουν με 48ωρη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΟΛΟΙ στο Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΤΡΙΤΗ 22 Μάρτη 6μμ Κλαυθμώνος

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗ ΣΟΥΔΑ – ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ
Την Τρίτη 22 Μάρτη διαδηλώνουμε στις 6μμ στο συλλαλητήριο που οργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Ενάντια στη Σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, ενάντια στη σύνοδο των ηγετών που μακελεύουν τους εργάτες μέσα στις χώρες τους με τα μέτρα που παίρνουν και την ίδια στιγμή δολοφονούν τους εργάτες στη Λιβύη με τους βομβαρδισμούς τους.
Μετά την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 11 Μάρτη οι προθέσεις τους είναι πλέον ξεκάθαρες. Ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα και περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ιδιωτικοποίηση όλων των επιχειρήσεων του δημοσίου, ακόμη μεγαλύτερη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Όταν βγαίνει ο Παπακωνσταντίνου και λέει ότι η Ελλάδα πήρε μια ανάσα, εννοεί ότι πήραν ανάσα οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι. Γιατί για τους εργαζόμενους μας κόπηκε η ανάσα με τα μέτρα που θέλουν να πάρουν για να εξυπηρετήσουν το νέο μνημόνιο, το σύμφωνο για το ευρώ όπως το ονομάζουν. Γι’ αυτό στις 22 Μαρτίου πρέπει να είμαστε όλοι στους δρόμους. Για να δώσουμε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους για να μην περάσουν τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Ήδη οι χώροι της εκπαίδευσης φλέγονται από τις κινητοποιήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στα κλεισίματα των σχολείων που προωθεί η Διαμαντοπούλου. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες προγραμματίζουν απεργία στις 30 Μαρτίου. Η επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 22 Μάρτη θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση για καταλήψεις των μαθητών στα σχολεία, για κλιμάκωση των απεργιών των εκπαιδευτικών. Το ίδιο και στα Νοσοκομεία όπου οι γιατροί προχωράνε σε 24ωρη απεργία στις 30 Μάρτη και αυτοί. Αλλά και σε όλο το Δημόσιο επικρατεί αναταραχή αφού όλοι οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουν ότι το «νέο μισθολόγιο» θα σημάνει νέες δραματικές μειώσεις στους μισθούς.
Στις ΔΕΚΟ που έχουν μπει για τα καλά στο στόχαστρο της κυβέρνησης η μάχη είναι ήδη ξεκινημένη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν απεργήσει όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια τις επιθέσεις της εργοδοσίας με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Το ίδιο και οι συγκοινωνίες που εδώ και τρεις μήνες είναι σε κινητοποιήσεις για να μην περάσει η διάλυση των δημόσιων συγκοινωνιών και για να υπερασπίσουνε μισθούς και δικαιώματα. Τώρα είναι η στιγμή για να βγουν στον δρόμο του αγώνα και της απεργίας όλες οι ΔΕΚΟ. Ο ΟΣΕ που δίνει μάχη για να μην περάσει η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο, η ΔΕΗ, τα ΕΛΤΑ, οι Τράπεζες που όλοι είναι οι επόμενοι στόχοι που έχει διακηρύξει η κυβέρνηση ότι θα ιδιωτικοποιήσει. Όχι πλέον άλλη αναμονή για το πότε η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τις ιδιωτικοποιήσεις σε μία μία επιχείρηση του δημοσίου. Τώρα χρειάζεται ένα κοινό απεργιακό μέτωπο όλων των εργαζόμενων στις ΔΕΚΟ που θα προχωρήσει σε απεργία Διαρκείας και θα μπορέσει να γονατίσει την κυβέρνηση και το μνημόνιό της. Να αναγκάσουμε έτσι και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να προχωρήσουν άμεσα σε πανεργατική απεργία για να δώσουμε όλοι οι εργαζόμενοι, τη συλλογική απάντηση που χρειάζεται.
Να απαιτήσουμε διαγραφή του χρέους προς τις τράπεζες. Αντί να ψάχνουν τι θα πουλήσουν για να μαζέψουν 50 δις μέσα σε τρία χρόνια, να αρνηθούμε να πληρώνουμε 1 δις κάθε βδομάδα στους διεθνείς και ντόπιους τραπεζίτες για το χρέος. Έτσι θα σώσουμε τους μισθούς, τις δουλείες τις δημόσιες υπηρεσίες μας.
Όμως στις 22 Μαρτίου έχουμε ένα επιπλέον λόγο για βγούμε στους δρόμους. Οι ηγέτες της ΕΕ που με τα μέτρα τους σφαγιάζουν μισθούς και δικαιώματα στις χώρες τους προχωράνε σε επέμβαση στη Λιβύη και δολοφονούν την επανάσταση. Οι εργάτες της Λιβύης που εξεγέρθηκαν ενάντια στη δικτατορία του Καντάφι δεν πρόκειται να σωθούν από τους ηγέτες της ΕΕ και της Αμερικής. Αυτοί ποτέ δεν έφεραν τη δημοκρατία πουθενά. Ούτε στο Αφγανιστάν, ούτε στο Ιράκ, ούτε σε καμία άλλη χώρα που έκαναν επέμβαση. Βλέπουμε τη υποκρισία τους, στο Μπαχρέιν, και στην Υεμένη που οι δικτάτορες σφάζουν τους εξεγερμένους με τις ευλογίες των δυτικών δυνάμεων. Μόνη εγγύηση για την υπεράσπιση της επανάστασης στη Λιβύη και σε όλο τον αραβικό κόσμο είναι οι εργάτες και οι επαναστάσεις στις υπόλοιπες αραβικές χώρες, αλλά και τα δυνατά αντιπολεμικά κινήματα στις χώρες της δύσης που δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι βομβαρδισμούς και η δυτική επέμβαση να αφήσουν τα περιθώρια στον σφαγέα Καντάφι να παρουσιάζεται στον λαό του σαν αυτός που αντιστέκεται στην «ξένη εισβολή».Στις 22 Μαρτίου χρειάζεται να πλημμυρήσουμε τους δρόμους. Για να μην αφήσουμε τον Παπανδρέου να συνεχίσει τη διάλυση των μισθών μας, των δικαιωμάτων μας, των δημόσιων υπηρεσιών που έχουμε ανάγκη. Να μην τον αφήσουμε να δώσει βοήθεια στους ιμπεριαλιστές που μακελεύουν τη Λιβύη. Να δώσουμε μήνυμα ότι θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε τους αγώνες και τις απεργίες μας μέχρι τη νίκη.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

καταγγελία

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Δυστυχώς η κατρακύλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια στο νοσοκομείο μας. Το επεισόδιο που έγινε την Τέταρτη 9/2 το πρωί μεταξύ του ταμία του Συλλόγου Γιώργο Ευταξία (μέλος της ΠΑΣΚΕ) και εμένα δείχνει πραγματικά αυτό. Σε περιοδεία που είχα στο νοσοκομείο με την συνδικαλιστική ιδιότητα μου έτυχα να βρεθώ με τον παραπάνω στην μαιευτική κλινική όπου εκτόξευσε μια άνευ προηγούμενου επίθεση προς το άτομο μου λέγοντας ψέματα. Ο συγκεκριμένος άρχισε να φωνάζει και να λέει ότι βάζω εγώ προσωπικά τους μετανάστες απεργούς πείνας να μην τρώνε και ότι οι απεργοί τρώνε κρυφά σουβλάκια!
Καταρχήν δηλώνω δημόσια ότι δεν είπα σε κανέναν μετανάστη στο νοσοκομείο να μην σιτίζεται, είναι ένα βρώμικο ψέμα! Άλλοι έδιναν εντολές να τους βάζουν φαγητό διπλά για να τους εκβιάζουν να σταματήσουν. Γνωρίζω από κοντά ότι αυτά που λένε για αλληλέγγυους που δεν αφήνουν να φάνε οι απεργοί είναι ψέματα τις κυβέρνησης για να χτυπήσει το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες. Όσο για τα σουβλάκια θυμίζουν το στυλ επιχειρηματολογίας Πάγκαλου, είναι αισχρά.
Περίμενα από ένα συνδικαλιστή να έχει περισσότερη ευαισθησία σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Αλλά εδώ δεν συμπαραστέκονται στους συναδέλφους της Αγίας Όλγας και στα προβλήματα τους. Σαν άλλος εγκάθετος της κυβέρνησης ο συγκεκριμένος συνάδελφος προσπάθησε στα μάτια των συναδέλφων που ήταν εκείνη την στιγμή μπροστά να προσωποποιήσει στο άτομο μου όλα όσα έχουν γίνει με το θέμα της απεργίας πείνας. Αυτό δεν με πειράζει, αλλά από την στιγμή που γίνετε με ψεύτικα και σαθρά επιχειρήματα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και προσβάλει την προσωπικότητα μου αλλά και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων.
Η συνέχεια είναι ότι ήρθε στον χώρο εργασίας μου και με απείλησε ότι αν του κάνω καταγγελία «θα με διαλύσει» όπως είπε. Του απάντησα κατάλληλα και δυστυχώς για αυτόν η τρομοκρατία δεν με φοβίζει και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι. Είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να χαλάσουν το ήρεμο κλίμα που υπάρχει στο Αγία Όλγα σε σχέση με τους απεργούς και τους αλληλέγγυους.
Ο αγώνας των μεταναστών νίκησε και η απεργία σταμάτησε! Και όσοι προσπάθησαν να τον διαβάλουν, δεν τα κατάφεραν. Το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης μέσα και έξω από την Υπατία και τα νοσοκομεία βοήθησε πολύ σε αυτό. Σαν συνδικαλιστής και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου δηλώνω ότι οι επίθεση που δέχτηκα από το συγκεκριμένο άτομο δεν θα με κάμψει και θα συνεχίζω να υποστηρίζω ενεργά τους αγώνες των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων εναντία στην αδικία, την κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Κάτι που δυστυχώς συνεχίζει να κάνει ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ υποστηρίζοντας με σθένος την κυβέρνηση του Μνημονίου. Αγώνας συνεχίζεται!

Κυριάκης Βασίλης
Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Αγίας Όλγας
& Πρωτοβουλίας Γένοβα Νυστέρι

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Εμπρος για Απεργια σε όλο τον ΟΤΕ ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από μήνες καθυστερήσεων η διοίκηση του ΟΤΕ τελικά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, που τόσο καιρό οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, στα πλαίσια των «διαπραγματεύσεων» δεν είχαν καταλάβει. Απολύσεις στην Cosmote, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση κατακτήσεων. Ένας μακρύς κατάλογος μέτρων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να πληρώσουμε από την τσέπη μας την όποια πτώση της κερδοφορίας του ομίλου.


Το ζήτημα δεν είναι απλά το τι κάνει η διοίκηση αλλά το τι θα κάνουμε εμείς. Η Ομοσπονδία μέχρι τώρα ακολούθησε μια τακτική «διαλόγου και διαπραγματεύσεων» που το αποτέλεσμα τους το βλέπουμε σήμερα. Όχι απλά μηδέν αλλά υπό το μηδέν. Οι μέχρι τώρα «κινητοποιήσεις» εξαντλήθηκαν σε μερικές συμβολικές καταλήψεις των γραφείων της διοίκησης χωρίς τους εργαζόμενους. Πλέον η τακτική της Ομοσπονδίας έδειξε ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις.

Χρειάζεται να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του ΟΤΕ όλων μαζί για να βάλουμε φρένο σε αυτήν την κατρακύλα που θέλει να επιβάλλει η διοίκηση του Οργανισμού. Χρειάζεται τώρα να βγούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια όλος ο όμιλος για να σταματήσουμε αυτές τις επιθέσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Η μεγάλη πανεργατική απεργία στις 23 Φλεβάρη έδειξε ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι στους δρόμους και παλεύουν. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζουν με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει της δημοσιές συγκοινωνίες. Οι γιατροί του ΙΚΑ, η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ με τη σειρά τους αγωνίζονται σε κοινό απεργιακό μέτωπο με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του Λοβέρδου. Οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα κλεισίματα των σχολείων. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα βλέπουμε να γίνονται απεργίες. Το σωματείο εργαζομένων της INTRACOM πραγματοποίησε δύο 48ωρες απεργίες με αίτημα να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις και τις περικοπές των μισθών. Στην WIND το σωματείο έκανε 24ωρη απεργία ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας. Στον ίδιο δρόμο του αγώνα και των απεργιών χρειάζεται να μπούμε και εμείς στον ΟΤΕ για ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας

Σε όλους τους χώρους δουλειάς το ζήτημα που είναι στην ημερήσια διάταξη είναι η κλιμάκωση των απεργιών. Και αυτός χρειάζεται να είναι ο στόχος μας και εδώ στον ΟΤΕ. Αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό σήμερα. Γιατί πίσω από τις ψεύτικες υποσχέσεις για « ανάκαμψη» η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να εξοικονομήσει 2 δις επιπλέον από περικοπές το 2011. Αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερες περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στην Παιδεία την Υγεία και την Πρόνοια. Όλα αυτά σχηματοποιούνται στο νέο Μνημόνιο Νο4 που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα.

Και αυτή η προοπτική για αγώνα διαρκείας μπορεί να γίνει μόνο από τα κάτω. Με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές βάσης μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς που θα πάρουν στις πλάτες τους το καθήκον για την οργάνωση αυτής της συνέχειας απέναντι στην εγκληματική αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Που δεν θα περιμένουν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία να δράσει αλλά θα οργανώνουν από τα κάτω τους εργαζόμενους και θα αναγκάζουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κινούνται, εξασφαλίζοντας ότι ο αγώνας θα περνάει στα χέρια της βάσης, όπως έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται σε μια σειρά από χώρους.