Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Συμπαράσταση τους εργαζόμενους του ALTER

Συμπαράσταση στον αγώνα
των εργαζόμενων στο ΑΛΤΕΡ


Οι 600 και πλέον εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΛΤΕΡ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Η ταλαιπωρία που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο κορυφώνεται το τελευταίο διάστημα. Η εργοδοσία Γιαννίκου – Κουρή, αφού κατασπατάλησε με την κακοδιαχείριση της και λήστεψε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τον ιδρώτα των εργαζόμενων στον τηλεοπτικό σταθμό, οδήγησε το κανάλι σε απαξίωση και μαρασμό. Σήμερα έχει πλέον αφήσει τους εργαζόμενους στην τύχη τους απλήρωτους από 5 έως 10 μήνες.
Οι συνάδελφοι του ALTER διεξάγουν ένα τίμιο αγώνα για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων, την ώρα που η εργοδοσία με τις πλάτες της πολιτείας τους εμπαίζει, αφού η μεταβίβαση σε συγγενικά τους πρόσωπα των περιουσιακών στοιχείων των εργοδοτών μεθοδεύτηκε πριν λίγο καιρό.
Οι εργαζόμενοι ενωμένοι όλοι μαζί (δημοσιογράφοι διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί) έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
Είμαστε στο πλευρό τους. Κανένας εργαζόμενος δεν μοιράστηκε τα κέρδη που είχε η εργοδοσία το προηγούμενο διάστημα, γι’ αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να μοιραστούμε την κρίση τους τώρα. Είμαστε δίπλα τους μέχρι την τελική νίκη, την αποπληρωμή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς για την κρίση τους




http://epitropiallileggyis.blogspot.com
net.epass@gmail.com

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την τραμπούκικη επίθεση σε βάρος του προέδρου του σωματείου των εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ Αντώνη Σταματόπουλου σήμερα Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά.
Ομάδα τραμπούκων, ασφαλιτών όπως δήλωσαν οι ίδιοι καθώς επιτίθονταν, με επικεφαλή τον πρόεδρο των ηλεκτροδηγών του ΗΣΑΠ και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, με κλωτσιές, μπουνιές και σπρέι για τα μάτια, επιτέθηκε στον Αντώνη Σταματόπουλο και δυο απολυμένους συναδέλφους του ΜΕΤΡΟ. Το αποτέλεσμα της αστραπιαίας επίθεσης ήταν ο βαρύς τραυματισμός στο κεφάλι (αφού σημάδευαν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι) του συνάδελφου Δημήτρη Κ. (απολυμένου από το ΜΕΤΡΟ) και του Αντώνη Σταματόπουλου στο κεφάλι. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κρατικό της Νίκαιας.
Η άνανδρη τραμπούκικη επίθεση είναι κλιμάκωση της δράσης των απεργοσπαστικών μηχανισμών που στην προσπάθεια τους να σταματήσουν τους αγώνες γυρίζουν στις πιο μαύρες εποχές. Χρησιμοποιώντας τραμπούκους προσπαθούν να σπάσουν την αγωνιστική δράση των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες και ιδιαίτερα στο ΜΕΤΡΟ.
Η παρουσία των ακροδεξιών στην κυβέρνηση, αγκαλιά με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποθρασύνει αυτούς τους κύκλους, που φαίνεται πως ζήλεψαν τη δόξα του υπουργού τους του Βορίδη που έχει πλούσιο παρελθόν σε τέτοιου τύπου φασιστικές επιθέσεις.
Δεν θα περάσουν. Δεν θα τους αφήσουμε με τη βία και τους τραμπουκισμούς να προσπαθήσουν να γυρίσουν πίσω το κίνημα και θα υπερασπίσουμε όλους τους αγωνιστές. Απαιτούμε την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.