Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

μετα τον ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι να νικήσουμε, αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε ο πανεργατικός σεισμός στης 15 Δεκέμβρη. Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν οι εργαζόμενοι σε όλες τις συγκοινωνίες που συντονισμένα προχωράνε σε απεργιακό πρόγραμμα διαρκείας. Την Τετάρτη 22/12 είναι το επόμενο απεργιακό ραντεβού που θα βρεθούμε ενωμένοι όλοι μαζί. Η ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκε να καλέσει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι την λήξη του ωραρίου και 1.00μμ συλλαλητήριο έξω από την Βουλή την μέρα που θα ψηφίζουν τον προϋπολογισμό των τραπεζιτών.
H απεργία στις 15 Δεκεμβρίου ήταν σεισμός που ταρακούνησε και έσπειρε το τρόμο στα επιτελεία της κυβέρνησης και των τραπεζιτών. Η συμμετοχή στην απεργία ήταν θυελλώδης, όλοι μιλάνε για έναν καινούργιο σεισμό όπως στις 5 Μάη και ακόμα μεγαλύτερο. Δύσκολα να περιγράψει κανένας την εικόνα ενός τεράστιου συλλαλητηρίου που ξεκίναγε με το μπλοκ των εκπαιδευτικών, συνέχιζε με τους δήμους, τα νοσοκομεία, το Μετρό, τα ΜΜΕ, και παράλληλα, η πορεία των ΔΕΚΟ με το πανό των συγκοινωνιών στο κεφάλι.
Σ’ αυτό το συλλαλητήριο πανικόβλητη η κυβέρνηση διάλεξε να ξαμολήσει τα ΜΑΤ που δολοφονικά με χημικά, βόμβες κρότου και λάμψης, με μηχανές πάνω από τα σώματα διαδηλωτών και με γκλόμπς που άνοιγαν κεφάλια, ελπίζει να σταματήσει την αντίσταση.
Συνεχίζουμε μέχρι την νίκη, είναι η απάντηση απ’ όλους τους εργατικούς χώρους. Οι νόμοι που περνάνε από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 156, που σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία μειώνεται, δεν θα αφήσουμε να εφαρμοστούν. Στον ΟΣΕ, στις συγκοινωνίες, στα νοσοκομεία, στα σχολεία παντού το μήνυμα της εργατικής αντίστασης που συνεχίζεται είναι ξεκάθαρο, ψηφίζετε νόμους που θα μείνουν στα χαρτιά.
Όλοι καταλαβαίνουν ότι απέναντι στις επιθέσεις της κυβέρνησης χρειάζεται να απαντήσουμε με απεργίες διαρκείας. Οι απεργοί στις συγκοινωνίες, συνεχίζουν και την επόμενη βδομάδα. Τα ψέματα του Ρέππα ότι το νομοσχέδιο που ετοιμάζει θα σώσει τις συγκοινωνίες από τα ελλείμματα είναι το ίδιο που χρησιμοποιούσε ο Μητσοτάκης το ’92. Οι εργαζόμενοι στην τηλεόραση και στις εφημερίδες παλεύουν για να μην περάσουν οι απολύσεις από τους μαικήνες φίλους του Γιωργάκη. Οι γιατροί του ΙΚΑ με την πενθήμερη απεργία τους παλεύουν ενάντια στην διάλυση του ΙΚΑ και τις απολύσεις.
Αυτά τα παραδείγματα πρέπει να τα συνεχίσουμε και να τα απλώσουμε παντού μέχρι τη νίκη. Γιατί σε κάθε χώρο επικρατεί αναβρασμός. Τώρα είναι η ώρα να ξαναβγούν σε απεργία διαρκείας οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους δήμους που οι συνδικαλιστικές τους ηγεσίες ξεπούλησαν τον αγώνα τους πριν λίγες ημέρες. Και δίπλα σε αυτούς οι εργαζόμενοι στα σχολεία κόντρα στις περικοπές της Διαμαντοπούλου και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία που ετοιμάζεται να διαλύσει ο Λοβέρδος και οι επιτηρητές του ΔΝΤ.
Υπάρχει τρόπος να παλέψουμε και να κερδίσουμε. Με γενικές συνελεύσεις που οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν, θα πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους και θα αποφασίσουν και την συνέχεια μετά την πανεργατική. Με χτίσιμο απεργιακών επιτροπών παντού που θα πάρουν πάνω τους το καθήκον της ενημέρωσης των συναδέλφων, της περιφρούρησης και της οργάνωσης της απεργίας.
Άμεσα για την στάση εργασίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη με αποφάσεις των σωματείων μας να την ξεχειλώσουμε σε απεργία, να κατέβουμε μαζικά με τα πανό μας στην απεργιακή συγκέντρωση έξω από την βουλή, να απαιτήσουμε κλιμάκωση με διαρκείας.
Δεν θα αφήσουμε να μας πετάξουν στην ανεργία, να μειώσουν τους μισθούς μας, να διαλύσουν τις ΔΕΚΟ και να τις ιδιωτικοποιήσουν, να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις και την δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία. Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους
Υπάρχει διέξοδος απέναντι σε ένα προϋπολογισμό κομμένο και ραμμένο για τους καπιταληστές, απέναντι στους εκβιασμούς και στην κινδυνολογία της κυβέρνησης για χρεοκοπία.
Να μην χρεοκοπήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας αλλά να πληρώσουν οι τραπεζίτες. Να διαγραφεί το χρέος του κράτους προς τις τράπεζες για να μπορέσουμε να σώσουμε τις δουλειές, τους μισθούς και τις δημόσιες υπηρεσίες μας. Να φορολογηθούν οι πλούσιοι. Να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες με εργατικό έλεγχο. Να απαγορευτούν οι απολύσεις με νόμο. Να πάρουμε αυξήσεις μέσα από συλλογικές συμβάσεις.
Αυτός είναι ο δρόμος για να φορτωθούν την κρίση οι τραπεζίτες και οι πλούσιοι φίλοι τους που την δημιούργησαν και όχι οι εργαζόμενοι. Με απεργίες διαρκείας σε όλους τους κλάδους, όπως στις συγκοινωνίες, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση, την τρόικα, το ΔΝΤ να πάρουν το μνημόνιο και να σηκωθούν να φύγουν.
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 1μμ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου