Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Εμπρος για Απεργια σε όλο τον ΟΤΕ ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ & ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά από μήνες καθυστερήσεων η διοίκηση του ΟΤΕ τελικά έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, που τόσο καιρό οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, στα πλαίσια των «διαπραγματεύσεων» δεν είχαν καταλάβει. Απολύσεις στην Cosmote, αύξηση των ωρών εργασίας, κατάργηση επιδομάτων, κατάργηση κατακτήσεων. Ένας μακρύς κατάλογος μέτρων, έτσι ώστε οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ να πληρώσουμε από την τσέπη μας την όποια πτώση της κερδοφορίας του ομίλου.


Το ζήτημα δεν είναι απλά το τι κάνει η διοίκηση αλλά το τι θα κάνουμε εμείς. Η Ομοσπονδία μέχρι τώρα ακολούθησε μια τακτική «διαλόγου και διαπραγματεύσεων» που το αποτέλεσμα τους το βλέπουμε σήμερα. Όχι απλά μηδέν αλλά υπό το μηδέν. Οι μέχρι τώρα «κινητοποιήσεις» εξαντλήθηκαν σε μερικές συμβολικές καταλήψεις των γραφείων της διοίκησης χωρίς τους εργαζόμενους. Πλέον η τακτική της Ομοσπονδίας έδειξε ότι δεν μπορεί να δώσει λύσεις.

Χρειάζεται να υπάρξει απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων του ΟΤΕ όλων μαζί για να βάλουμε φρένο σε αυτήν την κατρακύλα που θέλει να επιβάλλει η διοίκηση του Οργανισμού. Χρειάζεται τώρα να βγούμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις με διάρκεια όλος ο όμιλος για να σταματήσουμε αυτές τις επιθέσεις. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Το σίγουρο είναι ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Η μεγάλη πανεργατική απεργία στις 23 Φλεβάρη έδειξε ότι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι είναι στους δρόμους και παλεύουν. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες συνεχίζουν με απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει της δημοσιές συγκοινωνίες. Οι γιατροί του ΙΚΑ, η ΟΕΝΓΕ, η ΕΙΝΑΠ με τη σειρά τους αγωνίζονται σε κοινό απεργιακό μέτωπο με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του Λοβέρδου. Οι εκπαιδευτικοί προσανατολίζονται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα κλεισίματα των σχολείων. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα βλέπουμε να γίνονται απεργίες. Το σωματείο εργαζομένων της INTRACOM πραγματοποίησε δύο 48ωρες απεργίες με αίτημα να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις και τις περικοπές των μισθών. Στην WIND το σωματείο έκανε 24ωρη απεργία ενάντια στις επιθέσεις της εργοδοσίας. Στον ίδιο δρόμο του αγώνα και των απεργιών χρειάζεται να μπούμε και εμείς στον ΟΤΕ για ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης και της εργοδοσίας

Σε όλους τους χώρους δουλειάς το ζήτημα που είναι στην ημερήσια διάταξη είναι η κλιμάκωση των απεργιών. Και αυτός χρειάζεται να είναι ο στόχος μας και εδώ στον ΟΤΕ. Αυτό γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό σήμερα. Γιατί πίσω από τις ψεύτικες υποσχέσεις για « ανάκαμψη» η κυβέρνηση δηλώνει ότι θέλει να εξοικονομήσει 2 δις επιπλέον από περικοπές το 2011. Αυτό σημαίνει ακόμη περισσότερες περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στην Παιδεία την Υγεία και την Πρόνοια. Όλα αυτά σχηματοποιούνται στο νέο Μνημόνιο Νο4 που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα.

Και αυτή η προοπτική για αγώνα διαρκείας μπορεί να γίνει μόνο από τα κάτω. Με απεργιακές επιτροπές και επιτροπές βάσης μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς που θα πάρουν στις πλάτες τους το καθήκον για την οργάνωση αυτής της συνέχειας απέναντι στην εγκληματική αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Που δεν θα περιμένουν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία να δράσει αλλά θα οργανώνουν από τα κάτω τους εργαζόμενους και θα αναγκάζουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να κινούνται, εξασφαλίζοντας ότι ο αγώνας θα περνάει στα χέρια της βάσης, όπως έχει ήδη ξεκινήσει να γίνεται σε μια σειρά από χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου